Doop AIDAprima op zaterdag 7 mei in Hamburg

01 / 03 / 2016 | Zeetours

De AIDAprima, het 11e cruiseschip in de vloot van AIDA Cruises, zal op zaterdag 7 mei 2016 in Hamburg worden gedoopt tijdens de ‘Hafengeburtstag Hamburg’, dat van 5 t/m 8 mei 2016 plaatsvindt. Dat heeft de grootste Duitse cruisemaatschappij afgelopen maandag bekendgemaakt. De feestelijke ceremonie zal voor de St. Pauli Landungsbrucken plaatsvinden en zal gepaard gaan met een spectaculaire lichtshow en bekroond worden met het jaarlijkse hoogtepunt van het maritieme evenement, het grote AIDA vuurwerk.

De AIDAprima zal in de Duitse havenstad begeleid worden door een ander schip uit de vloot van AIDA Cruises, de AIDAaura. Beide schepen treffen elkaar al zaterdag 6 mei 2016 op de Noordzee. De AIDAprima is dan net vertrokken uit Rotterdam na haar maidencall en de AIDAaura is afkomstig uit Southampton. Een dag later arriveren ze beide in de vroege morgen in de haven van Hamburg. De AIDAprima zal aanleggen bij de nieuwe Cruise Terminal Steinwerder en de AIDAaura bij de Cruise Terminal Altona.

In de avonduren presenteren beide cruiseschepen zich op de ‘Catwalk der Kussmundschonheiten’. Aansluitend nemen ze hun plaats in voor de Landungsbrucken, waarna de AIDAprima zal worden gedoopt. De doop zal via een live-uitzending te volgen zijn zowel op alle cruiseschepen van AIDA Cruises als via de diverse AIDA-kanalen op internet. Na het vuurwerk vertrekt de AIDAprima voor haar wekelijkse cruise naar Southampton, Le Havre, Brussel en Rotterdam. De AIDAaura zet koers naar Denemarken en Noorwegen.

 

Bekijk hier alle cruises met AIDA Cruises

Terug naar overzicht

Meer Nieuws