ms HANSEATIC gaat afscheid nemen van de vloot

20 / 09 / 2018 | Zeetours Blog-hanseatic

De ms HANSEATIC gaat afscheid nemen van haar vloot, Hapag Lloyd Cruises. De cruisecarrière van het schip zal op 1 oktober worden afgerond. Vanaf dan gaat zij overgedragen worden aan One Ocean Expeditions, middels een charterovereenkomst op lange termijn.

Begin ms HANSEATIC

De ms HANSEATIC is in de vaart gekomen onder Hapag Lloyd Cruises op 23 maart 1993. Het schip is speciaal; het heeft maar plaats voor maximaal 175 gasten en is gebouwd in Finland. Het heeft maar 6 dekken en aan boord wordt er Duits gesproken. Het passagiersschip heeft maar liefst 14 rubberboten voor excursies.

Succes

Het schip heeft het record dat het verste noordwaarts heeft gevaren, van een niet-ijsbreker. Dit is namelijk 480 kilometer van de Noordpool af. Daarnaast is het ook het eerste niet-Russische passagiersschip dat door de Noordoostpassage heeft gevaren. De ms HANSEATIC voer in totaal 1.932.341 mijl in haar carrière, waarbij ze 148 landen bezocht tijdens 677 cruises. Meer dan 25 jaar heeft ze 128 expedities naar Antarctica gevaren. Hier houdt het niet op. Ze reisde 23 keer door het Panamakanaal, 11 keer door de Noordwestpassage en twee keer door de Noordoostpassage.

Nieuwe schepen

Hapag Lloyd Cruises zal een nieuw tijdperk inluiden, beginnend met drie nieuwe expeditieschepen. Twee daarvan zullen in 2019 geleverd worden: de Hanseatic Inspiration en de Hanseatic Nature. Het derde schip zal Hanseatic Spirit heten en in 2021 worden gebouwd. De nieuwe klasse van expeditieschepen zal de naam Hanseatic dragen. Nieuwsgierig geworden naar de cruises van Hapag Lloyd Cruises? Bekijk het aanbod hier!

Terug naar overzicht

Meer Nieuws