MS Rotterdam viert 145-jarig bestaan Holland America Line

24 / 05 / 2018 | Zeetours Blog-HAL-Rotterdam-145

Afgelopen zaterdag vierde Holland America Line haar 145-jarig bestaan aan boord van de MS Rotterdam. Holland America Line begon in 1873 oorspronkelijk als de ‘Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij’ met als hoofddoel Europese immigranten naar de Verenigde Staten per schip overbrengen. Vandaag de dag is Holland America Line een welbekend cruiserederij welke passagiers naar meer dan 400 havens op zeven continenten vaart.

Feestelijk programma

De MS Rotterdam, het vlaggenschip van Holland America Line, was voorzien van een feestelijk programma met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In het theater bracht het orkest een speciale compositie te gehore. Een blues stuk in de lijn van de 1-4-5 maat (knipoog naar de 145 jaar), werd begeleid door historische beelden van Holland America Line. Het stuk is geschreven door Mike Schäperclaus en André Heuvelman, eerste trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Mijlpaal

Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Continental Europe, vertelde dat Holland America Line een mijlpaal viert en dat zij vereerd zijn dat het in samenwerking met Cruise Port Rotterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest gevierd kan worden. “Er is geen betere plek om het jubileum te vieren dan de thuishaven van ons oorspronkelijke hoofdkantoor dat 145 jaar geleden in Rotterdam werd gevestigd. Er is nog steeds zoveel geschiedenis van de rederij in de stad waardoor deze plek de perfecte setting is voor dit speciale evenement”.

Orlando Ashford, president van Holland America Line sprak de aanwezigen toe via een videoboodschap. Hij bedankte Cruise Port Rotterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor het gebaar en feestelijke viering.

Gouden sleutel

Daarnaast overhandigde burgemeester Aboutaleb namens de stad Rotterdam de gouden sleutel aan Keith Taylor, Executive Vice President & Fleet Operations van de Holland America GroupMet de gouden sleutel heeft de rederij altijd symbolisch toegang tot de stad Rotterdam. De sterke band tussen Rotterdam en Holland America Line wordt de komende jaren alleen maar sterker; een nieuwe samenwerking tussen de rederij en het 100-jarige Rotterdam Philharmonisch orkest werd aangekondigd. Holland America Line zal het orkest ondersteunen om hun muzikale reis te vervolgen.

Noordkaap

Na de feestelijke ceremonie vertrok de het schip in de middag met nieuwe passagiers voor haar cruise naar de Noordkaap. De MS Rotterdam maakt vanuit de grootste Europese havenstad diverse cruises naar de Noorse Fjorden, de Baltische Staten en een aantal keer een bijzondere cruise naar Boston via IJsland en Groenland.

Terug naar overzicht

Meer Nieuws