Nieuwe look voor de Costa Fortuna

04 / 10 / 2018 | Zeetours Blog-Costa-Fortuna

Costa Cruises heeft aangekondigd dat de Costa Fortuna wordt gerenoveerd. Dit zal gebeuren van 10 tot 16 december op de scheepswerven van Singapore. De renovatie zal voornamelijk plaatsvinden op veel openbare ruimtes en nieuwe faciliteiten. Hiervoor wordt 8 miljoen euro uitgetrokken.

Costa Fortuna

De Costa Fortuna is een groot schip, welke plaats heeft voor 3.470 passagiers aan boord. Het cruiseschip is momenteel actief op de Aziatische markt, maar keert terug naar Europa! Daar zal de Costa Fortuna vanaf eind maart 2019 wekelijkse cruises vanuit Genua naar de Middellandse Zee varen. Om de Italiaanse sfeer aan boord te laten ervaren, zal de renovatie verband houden met typisch Italiaanse producten en ervaringen. De Italiaanse veranderingen van de renovatie zijn ook voor cruises in het Verre Oosten beschikbaar. Van december 2018 tot februari 2019 zullen er cruises voor alle markten vanuit Singapore vertrekken. De restyling van de Costa Fortuna is ontworpen door professionals van de onafhankelijke ervaren Italiaanse Artefice Group.

Nieuwe pizzeria

Op dek 10 wordt er een nieuw restaurant geopend: Pizzeria Pummid’Oro. Deze pizzeria serveert pizza’s met ingrediënten van topkwaliteit. Pizzeria Pummid’Oro maakt alleen gebruik van San Marzano DOP-tomaten, geselecteerd meel en zuurdesem. Zo stimuleert Costa Cruises duurzame maaltijden, met respect voor het land en het milieu. Ook worden er innovatieve apparaten van Comat gebruikt, waardoor de mozzarella aan boord geproduceerd kunnen worden. De passagiers kunnen zo genieten van pizza’s en andere Italiaanse gerechten met verse mozzarella.

IJslounge Gelateria – Bar Amarilla

Op dek 9 zal de nieuwe ijslounge Gelateria – Bar Amarilla aan het aanbod worden toegevoegd. Deze is gelegen naast het zwembad, waar passagiers zichzelf na het zwemmen op handgemaakt ijs kunnen trakteren. Hierbij hebben de architecten van de Artefice Group zich laten inspireren door de traditionele Italiaanse badhuizen. Zo zijn er straks pastelkleuren terug te vinden, die een ontspannen sfeer geven. Overdag kunt u hier voornamelijk ijs halen, in de avond kunt ook genieten van heerlijke cocktails.

My Moments

Daarnaast wordt er My Moments– concept toegevoegd. Zo kunnen passagiers de beste vakantiemomenten vastleggen en bekijken in de nieuwe fotowinkel op dek 4. Dit wordt in oktober aan de Costa Pacifica en in december aan de Costa Diadema toegevoegd. De fotowinkel en galerij bieden nieuwe ervaringen met fotoschermen, professionele foto’s en fotoboeken, prachtige portretten en souvenirs. Souvenirs kunnen ook gekocht worden in de nieuwe Costa Shop. Zo kunt u ook thuis genieten van uw hoogtepunten van uw cruise met Costa Cruises.

LED-verlichting

Het centrale atrium zal worden verlicht met LED’s in diverse kleuren, geïnspireerd op de omgeving van de zee en gele kleur van Costa Cruises. Daarnaast wordt de Conte Verde gerenoveerd, dat wordt omgetoverd tot een multifunctionele ruimte. Hier is de mogelijkheid om een drankje te drinken in de loungebar of lezingen en vergaderingen te houden. In het Conte Rosso worden passagiers verwelkomd met veel lichten, waar men wijn uit de wijnselectie kan proeven. Of het entertainment bij de pianobar vergezellen. De Sala Leonardo zal ook een nieuwe look krijgen: modernere verlichting en de dansvloer wordt uitgebreid. Ook de buitenzwembaden, jacuzzi’s en twee hoofdrestaurants worden voorzien van een update en nieuwe en efficiëntere verlichtingssystemen worden aangebracht.

Verandering suites

Costa Cruises zal ook speciale aandacht besteden aan de comfortabele en elegante suites. Passagiers die in deze hutten verblijven, kunnen ontspannen de nieuwe douches compleet met verlichting, die de jacuzzi’s zullen vervangen. Tenslotte zullen de keukens van het Club Restaurant worden aangepast om het speciale menu aan te bieden voor gasten die kiezen voor een verblijf in de suites. Dit geldt ook voor de Costa Club Perla Diamante-leden, afhankelijk van beschikbaarheid.

Nieuwe routes in Europa

Nadat de scheepswerf in Singapore is voltooid, vaart de Costa Fortuna twee verschillende routes,die kunnen worden gecombineerd. Deze zullen vanuit Singapore vertrekken, om Thailand, Maleisië en Cambodja te ontdekken. Vervolgens vindt op 5 maart 2019 de herpositionering cruise plaats van Singapore naar Genua, die de rest van het jaar de belangrijkste vertrekhaven van het schip zal zijn. De eerste oproep staat gepland op 26 maart 2019 met een mini-cruise; van 29 maart tot 8 november 2019 zal het schip elke vrijdag in Genua zijn voor twee verschillende routes. In de lente en de herfst bezoekt het schip ook Marseille, Barcelona, ​​Valencia, Civitavecchia en La Spezia. Voor de zomer zijn er vertrekken gepland voor Marseille, Tarragona, Palma de Mallorca, maar ook een lange tussenstop op Ibiza en Olbia. Het schip zal in totaal 34 keer Genoa aandoen.

Terug naar overzicht

Meer Nieuws