Robot ‘Pepper’aan boord bij Costa en AIDA Cruises

16 / 12 / 2015 | Zeetours

De bemanning van de AIDAprima en Costa Diadema wordt dit voorjaar uitgebreid. Met Pepper: de eerste robot ter wereld die menselijke emoties kan herkennen. De robot gaat de vakantiebeleving verbeteren van de gasten aan boord van de cruisemerken van de Costa Group. De cruise-organisatie heeft een exclusief contract getekend van meer dan een miljoen euro met het Franse bedrijf Aldebaran.

De Peppers zullen gaan helpen bij het begeleiden van gasten als zij inschepen. Ook gaan de robots zorgen voor assistentie en entertainment aan boord van de schepen. Zo gaan ze aanbevelingen en tips geven over de restaurants, evenementen en excursies. Dit allemaal in het vloeiend Duits, Italiaans en Engels.

‘Met een emotionele robot aan boord van de cruiseschepen zetten we opnieuw onze traditie van innovatie voort. Voor ons is dit een belangrijke stap in de richting van een digitale toekomst van onze merken’, aldus Michael Thamm, CEO van de Costa Group. ‘Ik ben ervan overtuigd dat onze gasten van Pepper zullen houden.’

De eerste ‘menselijke’ robot is in juni 2014 gelanceerd door SoftBank en Aldebaran. Pepper is in staat om menselijke emoties te herkennen, rekening te houden met zijn omgeving en hier proactief op in te spelen. Zo kan de robot communiceren met mensen om hem heen, vloeiende bewegingen maken en uitdrukkingen en stemmen analyseren.

‘Ik ben erg blij dat de Costa Group ons deze kans heeft gegeven. Wij hopen dat de robot geschikt is om de reiservaring van de gasten van AIDA en Costa te verbeteren’, zegt Fumihide Tomizawa, president van Aldebaran en SoftBank Robotics Corp.

Pepper heeft zijn proeftijd al voltooid en is met vlag en wimpel geslaagd tijdens zijn stage aan boord van AIDAstella. Hier heeft hij zijn zeewaardigheid gedemonstreerd terwijl hij actief bezig was met gasten en bemanning. Tegen de zomer 2016 zullen alle robots aansluiten bij de bemanning aan boord van de volledige Costa en AIDA vloot.

Terug naar overzicht

Meer Nieuws