Seabourn bevestigt nieuw schip

26 / 01 / 2014 | Zeetours Seabourn-Seabourn-Sojourn-schip6

Seabourn bevestigt bouw van nieuw cruiseschip.

Seabourn Cruise Line heeft bevestigd dat zij opdracht heeft gegeven voor een nieuw Seabourn schip, dat volgens planning in 2016 de huidige vloot zal gaan versterken. Het nieuwe schip, ruim boven de 40.000 ton, zal qua bouw worden gebaseerd op de huidige Odyssey klasse, echter ten opzichte van de huidige Seabourn Odyssey en Seabourn Quest, een capaciteit hebben die verhoogd is met zo’n 150 passagiers naar circa 600 passagiers. De bevestiging volgt nadat drie maanden geleden al een intentieverklaring werd getekend met de Italiaanse scheepswerf Fincantieri.

Behoud van capaciteit

De eerste geruchten omtrent een nieuwbouw schip deden zich voor kort nadat in februari 2013 Seabourn Cruise Line het besluit nam om haar drie oudste schepen, de Seabourn Pride, Seabourn Spirit en Seabourn Legend, te verkopen aan Windstar Cruises. De schepen worden in de aankomende anderhalf jaar geleidelijk aan Windstar overgedragen. Halverwege 2016, kort na overdracht van de oudere schepen, komt het nieuw te bouwen schip in de vaart, waarmee de capaciteit grotendeels behouden blijft.

Evolutie in luxe cruises

Volgens Seabourn’s President Richard D. Meadowns, wordt met het nieuwe schip, de reeds ingeslagen weg bij voorgaande schepen, voortgezet. Met de laatste innovaties op cruisegebied en de toevoeging van moderne design elementen, toont ook dit nieuwe schip weer aan dat er nog altijd een ware evolutie op het gebied van luxe cruisevakanties plaatsvindt.

Terug naar overzicht

Meer Nieuws